open-navfaktor-logo
search
Mostar
Delegacija HNS-a obilježila blagdan Svih svetih i Dušni dan
U mostarskoj katedrali "Marije Majke Crkve" služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje
31.10.2018. u 15:55
get url
text

Ministarstvo obrane BiH i OS BiH u koordinaciji sa udruženjim proisteklim iz Domovinskog rata te Hrvatskim narodnim saborom, organizirali su obilježavanje blagdana Svih Svetih i Dušnog dana diljem BiH. Upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u groblju “Masline” u Mostaru, ispred centralnog križa, na grobu doministra MUP-a Federacije BiH Joze Leutara i kod spomen-obilježja na Trgu hrvatskih velikana, gdje je za sve poginule hrvatske branitelje opijelo izmolio vojni kapelan don Ivan Turudić.

U izjavi za medije, predsjednik HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović je kazao kako svi vjernici ovih dana obilaze groblja svojih najbližih.

-Mi se prisjećamo i svih onih koji su zajedno s nama ugradili sebe da bi danas imali ovakvu BiH, malo bolju BiH. Nadam se da ćemo mi danas koji vodimo BiH ostvariti njihove snove da imamo jednu modernu evropsku BiH u kojoj će sva tri naroda biti ustavno jednakopravna. To je prigoda za prisjetiti se da danas diljem BiH imamo ovakva obilježja, poklonili smo se, zapalili svijeće i bili u molitvi sa onima koji su nam dragi i onima koji su nam u sjećanjima. Ovo je jedna prigoda da u životu, malo zastanemo i shvatimo da je naš život kratak i da sve ono što možemo učiniti, učinimo, kako bi oni koji dolaze poslije nas sjećali se nas po dobru - kazao je Čović.

U mostarskoj katedrali "Marije Majke Crkve" služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.