Delegacija KSBiH kod Izetbegovića: Reprezentacija će uskoro biti u evropskom vrhu

Objavljeno: 20.03.17 u 16:02

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je delegaciju Košarkaškog saveza BiH, te su razgovarali o aktuelnoj situaciji u KSBiH.

Delegacija KSBiH kod Izetbegovića
Delegacija KSBiH kod Izetbegovića

Predstavnici Košarkaškog saveza BiH, na čelu s predsjednikom Aleksandrom Fulurijom, informirali su člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o određenim izazovima s kojima se nova uprava Košarkaškog saveza BiH suočila po preuzimanju dužnosti, te iznijeli određene prijedloge u pravcu prevazilaženja teške materijalne situacije koja je u većini naslijeđena.

I pored trenutne materijalne situacije, delegacija Košarkaškog saveza BiH nije krila optimizam u pogledu budućnosti bh. košarkaške reprezentacije koja će prema njihovom mišljenju, u narednih nekoliko godina, zauzeti mjesto u evropskom vrhu.

Izetbegović je dao punu podršku radu Košarkaškog saveza BiH i pohvalio njihove dosadašnje napore na prevazilaženju trenutne situacije, naglasivši da postignuti rezultati košarkaške reprezentacije BiH trebaju predstavljati dovoljan motiv institucijama na svim nivoima da im osiguraju značajniju materijalnu podršku.

Pored predsjednika Aleksandra Fulurije u delegaciji Košarkaškog saveza BiH bili su i sastanku prisustvovali generalni sekretar Dubravko Barbarić, te član Upravnog odbora Saveza Sejo Bukva, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.