Delegacija Općine Centar posjetila župni ured sv. Josipa

objavljeno: 27.12.2017. u 16:46

Povodom velikog katoličkog blagdana Božića i predstojećih novogodišnjih praznika načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić i saradnicima, posjetio je župni ured sv. Josipa na Marijinom Dvoru u Sarajevu gdje ih je ugostio župnik velečasni Oliver Jurišić.

Zaželjevši sretne praznike Ajnadžić i Karačić poručili su da su vrata Općine Centar uvijek otvorena za sve njene građane.

- Radujemo se što ćemo zajedno izgrađivati društvenu zajednicu u kojoj ćemo živjeti i ići ka Evropskoj uniji. Različitost našeg društva je naša prednost. Želimo da se, kao dobre komšije, oslanjamo jedni na druge i zajedno izgrađujemo u najboljem mogućem smislu našu lokalnu zajednicu. Upućujemo iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane blagdana provedete u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost - istakao je Ajnadžić.

Župnik Jurišić se zahvalio predstavnicima Općine na posjeti i čestitkama za praznike.

- Don Luka Brković nedavno je otišao u penziju, a ja sam nastavio njegov rad. Prenio mi je pozitivna iskustva koja je imao sa Općinom Centar i nadam se da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti - istakao je Jurišić, navodi se u saopćenju Općine Centar.