open-navfaktor-logo
search
Obilaze kantone
Delegacija SDA u Travniku: Razgovorali s predstavnicima vlasti i građanima
Građani imaju priliku da pitaju, a mi njima da prenesemo stanje iz vrha države. Aktuelno je stanje formiranja i neformiranja vlasti, dijelimo dileme s građanima i nastojimo da se neke konkretne stvari dogovore - rekao je Izetbegović
21.06.2019. u 18:09
get url
text
Detalj s druženja u Travniku

Rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA) predvođeno predsjednikom Bakirom Izetbegovićem danas boravi u posjeti Srednjobosanskom kantonu, u okviru koje su se u Travniku sastali s predstavnicima vlasti, ali i građanima.

Izetbegović je novinarima kazao da će SDA obići sve kantone, s ciljem da se informiraju o stanju na terenu te da čuju ideje, nosilaca vlasti i stanovništva.

- Građani imaju priliku da pitaju, a mi njima da prenesemo stanje iz vrha države. Aktuelno je stanje formiranja i neformiranja vlasti, dijelimo dileme s građanima i nastojimo da se neke konkretne stvari dogovore - rekao je Izetbegović.

U Travniku su, kaže, razgovarali o cesti koja treba da se počne graditi kroz Vitez.

- Nakon dugo vremena osigurali smo sredstva, projekte, dozvole, još ima problema s eksproprijacijom. Ta cesta treba da ide kroz tunel ka Jajcu, tako da približimo Krajinu Sarajevu - rekao je Izetbegović.

Naglasio je da se privreda u kantonu razvija, ali da može bolje.

- Razgovarali smo i o školi u Travniku koji je zahtjevan projekt, koji Federacija treba da pomogne, i još o nizu drugih projekata - naveo je Izetbegović.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA iz Srednjobosanskog kantona Asim Mekić kaže da su projekti o kojima je danas bilo govora aktuelni i da će se na njima raditi u narednom periodu. Naglašava da su izgradnja ceste i škole od velikog značaja te da se svi nivoi moraju uvezati.

Najavio je da će izgradnja srednjoškolskog centra biti nastavljena. Možda ne sa bazenima i kako je planirano, ali, navodi, imat će funkciju obrazovanja.

Delegacija SDA po dolasku u Travnik položila je cvijeće na centralno šehidsko mezarje, a u nastavku posjete bit će održan susret s građanima, kojima će se obratiti Izetbegović i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.
U delegaciji, osim Izetbegovića i Novalića, su i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić i drugi članovi stranke.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.