open-navfaktor-logo
search
Zenica
Delegacija SSSBiH posjetila Sindikat i kompaniju ArcelorMittal
Na sastancima je, između ostalog, bilo govora o položaju radnika ove kompanije, nedavno potpisanom Kolektivnom ugovoru, te pitanjima zaštite na radu
01.11.2018. u 12:03
get url
text

Novoizabrani predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Selvedin Šatorović predvodio je delegaciju SSSBiH u zvaničnoj posjeti Sindikatu i kompaniji ArcelorMittal u Zenici.

Prije posjete toj kompaniji Šatorović se susreo s članovima Sindikalnog odbora Željezare Zenica, a razgovarali su o problemu neuvezivanja radnog staža za radnike Željezare. U ovom trenutku 79 radnika ispunjava uslove za odlazak u penziju do Nove godine.

Također, na sastanku je bilo riječi o mogućnostima sistemskog rješenja problema neuvezanog radnog staža za radnike.

U sklopu obilaska kompanije i proizvodnih pogona ArcelorMittala, rukovodstvo SSSBiH je, zajedno sa domaćinima, obišlo visoku peć, koksaru, čeličanu, te valjaonicu.

Nakon susreta s radnicima na njihovim radnim mjestima, Šatorović i delegacija SSSBiH su se sastali sa Upravnim odborom Sindikata ArcelorMittala, te potom i s predstavnicima Uprave kompanije. Na sastancima je, između ostalog, bilo govora o položaju radnika ove kompanije, nedavno potpisanom Kolektivnom ugovoru, te pitanjima zaštite na radu, saopćeno je iz Službe za informisanje SSSBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.