open-navfaktor-logo
search
Sastanak s načelnikom
Delegacija u Tuzli: Vlada KS finansijski će pomoći izgradnju zgrade DTV Partizan
Gradonačelnik Tuzle zahvalio se na donaciji Vlade KS i istakao da je sinergija na ovom projektu značajna
27.11.2019. u 18:23
get url
text
Imamović i Forto na sastanku u Tuzli

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se danas s premijerom i članovima Vlade Kantona Sarajevo. Na sastanku u Gradskoj upravi Tuzle razgovaralo se o aktuelnim projektima i mogućnostima za saradnju.

Nakon riječi dobrodošlice, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predstavio je gostima iz Vlade Kantona Sarajevo najvažnije informacije o razvoju i potencijalima Grada Tuzle, kao i projekat izgradnje DTV Partizan u Kreki, za koji je Vlada Kantona Sarajevo iskazala interes za pružanje finansijske podrške.

- Mi želimo biti jedni uz druge i želimo da radimo zajedno, konkretno smo danas došli da idemo na teren, zbog obnove objekta koji je blizak lokalnom stanovništvu. Jedan dio projekta uključuje vanjsko uređenje i mi smo na sjednici Vlade Kantona Sarajevo donjeli odluku da ćemo pomoći i sada kada znamo plan svih troškova ponudit ćemo Gradu Tuzli da platimo vanjsko uređenje u iznosu od 85.000 KM - kazao je Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzle.

Gradonačelnik Tuzle zahvalio se na donaciji Vlade KS i istakao da je sinergija na ovom projektu značajna.

- Bosna i Hercegovina se reintegriše povezivanjem njenih gradova sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine i to je moje mišljenje, a mi nastojimo da to tako i bude. Drag mi je ovaj sastanak i obradovan sam posjetom premijera, ministara i ministrica Sarajevskog Kantona i naša veza će ostati, kad god zatreba. Vidjeli ste kako su nam bile identične odluke vezano za migrantsku krizu, iako nismo koordinirali - rekao je gradonačelnik Imamović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.