open-navfaktor-logo
search
Pismo advokata
Demanti Blaža Sliškovića: Nisam psovao majku Odoviću, vaš novinar navija za Želju
Redakciji našeg portala obratio se Blaž Slišković, koga zastupaju punomoćnici Darislav Paponja i Davor Bunoza
02.11.2018. u 19:41
get url
text

Ovog vikenda na Koševu se igra najveći bh. derbi između Sarajeva i Željezničara, a prije dvije sedmice u centru pažnje sportske javnosti naše zemlje bio je duel Zrinjskog, prvaka BiH, i Željezničara, viceprvaka naše zemlje i osvajača Kupa BiH.

Tim sa Grbavice slavio je sa 1:0, golom Sulejmana Krpića, a nakon utakmice mnogo se pričalo o incidentu iz finiša utakmice. Ono što je donekle pokvarilo praznik fudbala u Mostaru jeste situacija iz finiša utakmice.

Tokom TV prijenosa čule su se psovke i vrijeđanje Milomira Odovića, trenera Plavih. U prvi mah učinilo se da je to glas Blaža Sliškovića, stratega Plemića, ali je kasnije utvrđeno da su Odoviću psovali navijači sa tribina.

Redakciji našeg portala obratio se Blaž Slišković, koga zastupaju punomoćnici Darislav Paponja i Davor Bunoza, advokati iz ZOU Paponja-Bunoza iz Mostara, sa "zahtjevom za ispravkom netačne i neistinite informacije, javnog izvinjenja i uklanjanja članka".

{$galerijaFotografija}

- Gosp. Slišković u cijelosti osporava da je vrijeđao i psovao majku gosp. Odoviću, ili na bilo koji drugi neprimjeren način se obraćao gosp. Odoviću, kojeg gosp. Slišković izuzetno cijeni kao prijatelja i kolegu. Također, u komentarima samog članka na Facebook stranici portala Faktor.ba se vide komentari kojima se oštećenik naziva raznim pogrdnim imenima, te su upućene razne psovke i prijetnje gosp. Sliškoviću. Jasno se vidi i kako je članak podijeljen više puta od strane korisnika, čime se šire neistine objavljene na vašem portalu, a mnogi portali su također prenijeli vaš članak kojim se dodatno uzrokuje šteta na račun gospodina Blaža Sliškovića.

Prema saznanjima gosp. Sliškovića, autor ovog članka je gosp. S. Šišić. Začuđujuće je da se radi o osobi koja se na svom Facebook profilu javno deklariše kao navijač FK Željezničar.

Naš klijent smatra da je krajnje neprofesionalno i zlonamjerno da gosp. S. Šišić, kao navijač fudbalskog kluba piše klevetničke tekstove protiv trenera ekipe koja je igrala protiv FK Željezničar, a što jasno ukazuje o kakvom svjesnom i zlonamjernom postupanju se radi od strane gosp. S. Šišića.

Od novinara se očekuje da se podaci i informacije kritički provjeravaju i preispitaju prije svake javne objave od svake involvirane strane kako bi objavljene informacije bile u cijelosti tačne i kako ne bi prouzrokovale štetu, te sloboda medija postoji u svrhu objave informacija i informisanja javnosti u dobroj vjeri, a ne radi nezakonitog nanošenja štete drugima - piše u demantiju Blaža Sliškovića, koji je stigao na našu adresu.     

Odgovor Samira Šišića Blažu Sliškoviću: Prije svega navijam za BiH

Poštovani,

Prije svega, ja sam navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kao što znate, za fudbalsku reprezentaciju naše zemlje navijao sam i kada ste Vi obavljali funkciju selektora.

Greške se događaju, izvanjavam se gospodinu Sliškoviću što je njegovo ime dovedeno u ovaj kontekst, ali tekst nije bio zlonamjeran, niti navijački obojen. Tome svjedoči i činjenica da sam dan kasnije na portalu Faktor.ba objavio tekst u kojem su mi iz FK Željezničar potvrdili da je trener Zrinjskog bio korektan prema njima i da niste vrijeđali gospodina Milomira Odovića, odnosno da su psovke upućene s tribina (što možete vidjeti u linku ispod teksta).   

VEZANI TEKST - Potvrđeno za Faktor: Slišković nije vrijeđao Odovića

sliskovic-demant1.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.