open-navfaktor-logo
search
Ligue 2
Demirović pogodio u teškom porazu, "minimalac" Mešinog Parisa
Za razliku od Baždarevićevog Parisa, ekipa Red Stara koju predvodi još jedan bivši selektor BiH Faruk Hadžibegić, večeras je u derbiju začelja poražena s 1:0 od Nancyja
23.11.2018. u 21:53
get url
text
Mehmed Baždarević

Nakon što su posljednja dva meča upisali remi i poraz, fudbaleri Parisa večeras su na domaćem terenu s 1:0 savladali Le Havre.

Do šeste ovosezonske pobjede ekipa koju sa klupe predvodi nekadašnji selektor Zmajeva Mehmed Baždarević slavila je zahvaljujući pogotku Silasa Wamangituke. Devetnaestogodišnji fudbaler iz Demokratske Republike Kongo bio je siguran izvođač najstrožije kazne u 81. minuti susreta.

Za razliku od Baždarevićevog Parisa, ekipa Red Stara koju predvodi još jedan bivši selektor BiH Faruk Hadžibegić, večeras je u derbiju začelja poražena s 1:0.

Red Star koji je u dosadašnjih 15 kola osvojio sam devet bodova izgubio je s minimalnih 1:0 u gostima kod posljednjeplasiranog Nancyja. Hadžibegićev tim do kraja sezone sasvim sigurno očekuje žestoka borba za opstanak, a od sigurne zone i 17. mjesta sada ih dijeli pet bodova.

U teškoj situaciji je i Sochaux, čiji su dres tokom igračke karijere nosili i Baždarević i Hadžibegić, a danas ga nosi mladi reprezentativac BiH Ermedin Demirović. Mladi napadač, koji se našao i na posljednjem spisku Roberta Prosinečkog, bio je strijelac jedinog gola Sochauxa u teškom domaćem porazu od Auxerrea rezultatom 4:1.

Baždarevićev Paris nalazi se u zlatnog sredini, a nije ni daleko od pozicija koje bi mu mogle donijeti mjesto u odigravanju za plasman u Ligue 1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.