open-navfaktor-logo
search
Istekla posudba
Dennis Hadžikadunić napustio Malme
Dennisu Hadžikaduniću, fudbalskom A reprezentativcu Bosne i Hercegovine, istekla je jednogodišnja posudba u Malmeu, a 24-godišnji defanzivac napustio je švedski klub.
05.01.2023. u 11:19
get url
text

Potvrdio je to Malme na svojoj zvaničnoj internet stranici.

- Dennis Hadžikadunić došao je u MFF kada je krenuo u osmi razred fudbalske akademije na stadionu Eleda. Prvi profesionalni ugovor potpisao je 2017. godine i iste godine je osvojio šampionsku titulu. Sljedeće sezone prešao je u FK Rostov i na kraju se afirmirao u ruskoj ligi i reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Hadžikadunić ima ugovor s ruskim klubom, ali ne želi igrati protiv Rusije: Ja tamo ne idem!

Uoči prošle sezone vratio se u Malme na jednogodišnju posudbu. Odigrao je 25 prvenstvenih mečeva i bio jedan od vodećih igrača ekipe. Također, odigrao je cijelu utakmicu kada je Malme osvojio Kup Švedske nakon što je u finalu savladao Hammarby.

Sada kada je posudba istekla, fudbalsu karijeru će nastaviti negdje drugdje. Puno hvala za tvoje velike napore tokom godine, Dennis. Vidimo se kasnije - poručili su iz Malmea.

Još nije poznato gdje će Hadžikadunić nastaviti karijeru. Sa Rostovom ima ugovor do juna 2023. godine, ali su male šanse da će ostati u Rusiji. Njemački mediji navode da je za za njegove usluge zainteresovan Schalke, dok se moglo pročitati kako su i igri i pojedini turski klubovi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.