open-navfaktor-logo
search
Vlasnik WBC pojasa
Deontay Wilider žestoko kritikovao taktiku Joshue u meču protiv Ruiza
Neću ući u ring, nakon što sam izgubio od istog lika, kako bih plesao, hvatao ga, koristio direkt i onda ga još malo držao, kazao je Wilder
08.12.2019. u 14:05
get url
text

Britanski bokser Anthony Joshua u subotu navečer je savladao Meksikanca Andyja Ruiza Juniora, i tako u svoj posjed vratio četiri šampionska pojasa u teškoj kategoriji.

Nakon pobjede jednoglasnom sudijskom odlukom bivši olimpijski prvak iz 2012. godine ponovo je u vlasništvu četiri pojasa u WBA (Super), IBF, WBO i IBO verziji.

Meč u kojem je Joshua slavio nije bio posebno spektakularan, niti je obilovao udarcima, a ljubitelji boksa baš i nisu bili oduševljeni taktikom novog-starog šampiona, koji kao da je boksao u strahu od novog poraza.

Joshua se mnogo kretao i nije se upuštao u otvorenu razmjenu udaraca sa protivnikom koji ga je nokautirao u junu ove godine.

Revanš Joshue i Ruiz prokomentarisao je i Deontay Wilider, a vlasnik WBC titule baš i nije imao šta lijepo reći o onome što je ponudila glavna borba u Riyadu.

- Joshua je uradio ono što je trebao za pobjedu. Po uzoru na Klička, kojeg je imao kao savjetnika, trčao je po ringu cijelu borbu. Možda sam previše "hardcore" za ovu eru, ali ja želim ući u ring i rasturiti protivnika. Neću ući u ring, nakon što sam izgubio od istog lika, kako bih plesao, hvatao ga, koristio direkt i onda ga još malo držao - kazao je Wilder, te dodao:

- Ući ću i pokazati svijetu da sam najbolji i da mi niko nije ni blizu. Za razliku do Joshue, ja razmišljam poput zvijeri, ratnika, kralja!

Želi li kompletirati svih pet pojasao Joshua će morati u ring s Wilderom, no prije toga će već ovoga ljeta biti primoran braniti pojas u u WBO verziji protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.