open-navfaktor-logo
search
Šesti vezani remi
Derbi kola opravdao očekivanja: Džeko i Roma izbjegli prvi poraz na Olimpicu
Derbi 17. kola između Rome i Intera u potpunosti je opravdao očekivanja od duela između drugoplasiranog i trećeplasiranog tima, a susret je na kraju završen rezultatom 2:2, što je šesti vezani remi dva tima u Serie A.
10.01.2021. u 14:26
get url
text

Prvu veliku priliku na utakmici dva tima u čijim međusobnim susretima je palo najviše golova (504 do današnjeg susreta op.a) imali su gostim u 13. minuti. Ipak, Pau Lopez je fantastičnom reakcijom spasio svoju mrežu poslije udarca glavom Romelua Lukakua.

Četiri minute nakon prilike koju je imao Belgijanac Roma je stigla do prednosti. Veretout je na sredini trenera oduzeo jednu loptu Barelli, koji se žalio na prekršaj, a u nastavku akcije u kojoj su učestvovali Džeko i Mkhitaryan pogodio je Pellegrini.

Šest minuta prije kraja prvog dijela Lautaro Martinez je zatresao mrežu domaćina, ali je pogodak poništen jer je Argentinac bio u ofsajd poziciji.

Bolju igru iz finiša prvog poluvremena, gosti su prenijeli i u nastavak utakmice.

Odlična intervencija Pau Lopeza spriječila je izjednačenje Intera. Ovoga puta golman Rimljana je u 53. minuti "skinuo" zicer Martineza nakon proigravanja Lukakua.

Ipak, tri minute kasnije Romin čuvar mreže je bio nemoćan. Skriniar je pogodio nakon kornera, a asistenciju je upisao Marcelo Brozović.

Sedam minuta nakon izjednačenja Inter je stigao do totalnog preokreta lijepim golom Hakimija uz novu asistenciju hrvatskog veznjaka.

Roma je u finišu vršila žestok pritisak. U 86. minuti Edin Džeko je odlično proigrao Mancinija, no Handanović je dobrom reakcijom loptu skrenuo u korner. Ipak, Roma je nakon kornera stigla do izjednačenja, a Mancini je bio precizniji glavom, nego minut ranije nogom.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, a kapitena Rome i reprezentacije BiH u 89. minuti zamijenio je Mayoral.

Golove s utakmice Roma - Inter pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.