open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Derbi Veleža i Olimpica prošao bez golova
U susretu dva tima koja će konkuristati za plasman u Premijer ligu bolje prilike imali izabranici Ibre Rahimića, ali su mreže poslije 90 minuta ostale mirovati
01.09.2018. u 18:23
get url
text
FK Velež

Fudbaleri Veleža i Olimpika podijelili su bodove u derbiju 4. kola Prve lige FBiH. U susretu u kojem su bolje prilike imali izabranici Ibre Rahimića mreže poslije 90 minuta ostale mirovati.

Najbolju priliku za Velež na ovoj utakmici imao je Obren Cvijanović u 14. minuti, a osam minuta kasnije blizu pogotku bio je Nusmir Fajić. Iskusni napadač poslije udarca glavom pogodio je prečku Bandićevog gola. Ipak, pitanje je da li bi lopta uopće odsjela u mreži Vukova jer je golman Sarajlija bio "na njoj".

Oba tima u prvom poluvremenu prikazala su nešto bolju i kvaliteniju igru, što se ne može reći i za drugih 45 minuta, kada je ritam značajno opao.

Današnjim remijem Velež će zadržati lidersku poziciju i dva boda prednosti u odnosu na Olimpika, a Rođeni tako ni ove sezone na domaćem terenu nisu uspjeli poraziti goste iz Sarajeva. Posljednji put Olimpik je u Vrapčićima poražen 2014. godine.

Prva liga FBiH, 4. kolo:
Velež - Olimpik 0:0
Zvijezda - Goražde 2:0
Jedinstvo - TOŠK 2:0
Čapljina - Slaven 3:1
Metalleghe - Igman 0:0
Bratstvo - Orašje 1:2
Bosna - Rudar 1:2
Novi Travnik - Vitez 1:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.