open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Derbiji u Mostaru i Tuzli: Danas tri utakmice, jedna u direktnom prijenosu
Tri utakmice šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas.
29.08.2020. u 07:45
get url
text

Subotnji program će otvoriti Mladost Doboj Kakanj i Olimpik (16.30 sati),

Mladost je osokoljena senzacionoalnom pobjedom na Grbavici u prošlom kolu, koju bi mogli potvrditi bodovima protiv Vukova. S druge stane najmlađi sarajevski premijerligaš je bez bodova i ovo je možda posljednja šansa za trenera Darka Vojvodića da sačuva svoj posao.

Utakmicu sudi Mateo Musa iz Čitluka.

Haris Kaljanac će u 19 sati na stadionu Rođeni označiti početak duela Velež - Tuzla City, što je jedan od derbija kola. Svakako će biti zanimljivo ispratiti taktičko nadmudiravanje Feđe Dudića i Zlatana Nalića. Obje ekipe su u dobroj formi, a Tuzlaci na kontu imaju bod više od Rođenih.

Jedini subotnji susret koji će prenositi Arena Sport je okršaj Slobode i Širokog Brijega (20 sati). Izabranici Gradimira Crnogorca ne briljiraju na početku sezone, što se ne može reći za Širokobriježane koji su u šest mečeva osvojili 11 bodova i ne znaja za poraz. Sloboda je posljednji trijumf na svom terenu protiv Širokog Brijega ostvarila u oktobru 2016. godine.

Pravdu u Tuzli dijelit će Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

Preostala dva meča šestog kola odigrat će se u ponedjeljak, a sastaju se Borac - Krupa i Radnik - Sarajevo. Utakmica između Željezničara i Zrinjskog ranije je otkazana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.