open-navfaktor-logo
search
Iskoristite sezonsko voće
Deserti koji mirišu na novogodišnje praznike: Rolat s mandarinama
Za biskvit je potrebno: 5 jaja, 5 kašika šećera, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakaa u prahu, 5 kašika glatkog brašna.
12.11.2020. u 14:45
get url
text

Krema: 500 ml mlijeka, 1 puding od vanilije, 3 kašike glatkog brašna, 6 kašika šećera, 1 narandža- naribati koricu, 125 g maslaca, 5-6 srednje velikih mandarina.

Postupak pripreme:

Od navedenih sastojaka umutite biskvit i pecite ga na papiru za pečenje 12-15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Vrući biskvit umotajte u mokru kuhinjsku krpu, zarolajte i ostavite da se ohladi. 

Za kremu skuhajte puding, šećer i brašno (sve zajedno) u mlijeku.

Dok se kuha, u kremu nairendajte koricu narandže. 

U ohlađenu kremu dodajte maslac i izmiksajte.

Ohlađenu kremu premažite preko biskvita, uz rub poslažite očišćene mandarine i zarolajte.

Ostaviti u frižideru da se stisne, najbolje preko noći.

Savjet plus: Ukoliko ne volite preslatke kolače, smanjite količinu šećera.

Biskvit za rolat pecite u tepsiji koju ste dobili uz šporet (velikom četvrtastom crnom plehu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.