Krema: 500 ml mlijeka, 1 puding od vanilije, 3 kašike glatkog brašna, 6 kašika šećera, 1 narandža- naribati koricu, 125 g maslaca, 5-6 srednje velikih mandarina.
Postupak pripreme:
Od navedenih sastojaka umutite biskvit i pecite ga na papiru za pečenje 12-15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Vrući biskvit umotajte u mokru kuhinjsku krpu, zarolajte i ostavite da se ohladi.
Za kremu skuhajte puding, šećer i brašno (sve zajedno) u mlijeku.
Dok se kuha, u kremu nairendajte koricu narandže.
U ohlađenu kremu dodajte maslac i izmiksajte.
Ohlađenu kremu premažite preko biskvita, uz rub poslažite očišćene mandarine i zarolajte.
Ostaviti u frižideru da se stisne, najbolje preko noći.
Savjet plus: Ukoliko ne volite preslatke kolače, smanjite količinu šećera.
Biskvit za rolat pecite u tepsiji koju ste dobili uz šporet (velikom četvrtastom crnom plehu.