open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Desetkovani Bayern protiv PSG-a, Chelsea u Španiji
Dvije preostale utakmice četvrtfinala Lige prvaka igraju se večeras.
07.04.2021. u 08:59
get url
text

Bayern će, u reprizi finala iz prošle sezone, na svom terenu dočekati PSG.

Bavarci, koji 19. put igraju četvrtfinale, znatno su oslabljeni pred obračun s Francuzima. Zbog povrede će obje utakmice propustiti Robert Lewandowski, a zbog koronavirusa Serge Gnabry. Od ranije su odsutni Tolliso, Martinez, Costa...

Ni PSG nije kompletan. Florenzi, Kurzawa, Icardi, Veratti, samo su od nekih fudbalera koji ne mogu igrati ovaj susret.

U drugom meču sastaju se Porto i Chelsea. Porto je formalni domaćin, ali utakmica se zbog restrikcija u vezi s pandemijom koronavirusa neće igrati u Lisabonu, već u Španiji, na stadionu Seville. Tako će biti i u revanšu.

Portugalci su u osmini finala eliminirali favorizirani Juventus, što je dovoljan znak za engleski tim, koji je za vikend u domaćem prvenstvu razbijen od WBA rezultatom 5:2.

Porto želi prvo polufinale od sezone 2003/04. Tada je ovaj klub pod vođstvom Josea Mourinha stigao do titule evropskog prvaka.

Obje utakmice igraju se od 21 sat.

Podsjećamo da je u prvim četvrtfinalnim susretima Manchester City nadigrao Borussiju Dortmund 2:1, a Real Madrid je savladao Liverpool sa 3:1.

Bolji iz duela Manchester City - Borussija u polufinalu će igrati protiv Bayerna ili PSG-a, dok će Real Madrid/Liverpool odmjeriti snage s Portom ili Chelseajem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.