open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Desetkovani Tottenham dočekuje Leipzig, Atalanta na San Siru domaćin Valenciji
Takmičenje u osmini finala ovosezonskog izdanja Lige prvaka nastavlja se večeras. Nakon što su sinoć odigrana prva dva susreta eliminacione faze, večeras od 21 sat sastaju se Atalanta i Valencia, te Tottenham i RB Leipzig.
19.02.2020. u 07:45
get url
text

Italijanski tim poslije lošeg starta u grupnoj fazi i teškog poraza na gostovanju kod Dinama, u nastavku prvog dijela takmičenja odličnim partijama uspio je izboriti mjesto među 16 najboljih timova na Starom kontinentu.

Pred ekipom iz Bergama večeras je novi izazov, a na San Siru, gdje Atalanta igra svoje domaće utakmice u Ligi prvaka, gostovat će Valencia.

Italijanski sastav u dobroj atmosferi dočekuje duel sa španskim timom jer je proteklog vikenda poslije preokreta uspio savladati Romu s 2:1 i povećati bodovnu razliku u odnosu na Rimljane, koji su im trenutno glavni rival u borbi za četvrtu poziciju u Serie A.

S druge strane, Valencia je u prošlom kolu remizirala s Atletico Madridom (2:2), koji je sinoć skinuo skalp aktuelnim prvacima Evrope.

Susreti koji su na programu nisu baš u rangu onih kojima smo svjedočili sinoć, makar kada je riječ o kvaliteti ekipa.

Dijelom za to su krive i povrede s kojima je mnogo problema u posljednje vrijeme imao sastav Tottenhama. Jose Mourinho tako večeras neće moći računati na Sona koji se povrijedio u duelu sa Aston Villom, a osim reprezentativca Južne Koreje u sastavu Spursa neće biti Kanea i Sissoka.

Leipzig, koji ove sezone s Bayernom vodi borbu za sami vrh Bundeslige, potvrdio je da je izuzetno nezgodan protivnik, a sigurno da ni večeras neće odustati od svojih želja i ambicija.

Mladi njemački stručnjak Julian Nagelsmann u večerašnjem susretu neće moći računati na čak petericu igrača, a to su: Adams, Kampl, Konaté, Orban i Upamecano.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.