open-navfaktor-logo
search
BiH u odličnoj formi
Desetkovani Zmajevi žele zagorčati život Crvenoj furiji
Selekcija BiH znatno oslabljena dočekuje susret u Las Palmasu
18.11.2018. u 08:17
get url
text

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Las Palmasu odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Španije.

Crvena furija dočekuje Zmajeve nakon dva vezana poraza u Ligi nacija (Engleska, Hrvatska op.a.), a tim Roberta Prosinečkog nije teren napustio pognute glave već devet mečeva uzastopno.

Bh. tim nikada nije pobijedio Španiju. Sa Crvenom furijom su Zmajevi igrali sedam mečeva, a pet puta su slavila Španci, dok su dva duela završena remijem.

Selekcija BiH znatno oslabljena dočekuje susret u Las Palmasu. Među Zmajevima nema povrijeđenih Begovića, Kolašinca, Vranješa, Pjanića, Todorovića i Zakarića.

Pjanić i Vranješ su povrede zaradili u Beču protiv Austrije, dok ostali nisu ni stigli na okupljanje.  Pozicija na desnom bočnom mogla bi zadati najviše problema selektoru Prosinečkog, jer nema Todorovića, niti Vranješa. Tu bi mogao "uskočiti" Bičakčić. Postoji dilema i ko će na Pjanićevo mjesto, Da li će to biti Gojak, koji je debitirao u Beču, ostaje nam da vidimo.

S problemima, ali i velikim pritiskom zbog posljednjih poraza suočava se selektor Španije Luis Enrique.

On ne može računati na povrijeđenog kapitena Sergia Ramosa. Očekuje se da njegov izostanak nadomjesti mladi defanzivac Espanyola Mario Hermoso. Moglo bi u španskom timu biti promjena i među stativama. Javnost je nezadovoljna Davidom de Geom, pa bi umjesto njega na gol mogao najskuplji golman svih vremena i čuvar mreže Chelseaja Kepa Arrizabalga.

Vrijedi spomenuti da će na stadionu Gran Canarija prije početka meča biti upriličen svečani oproštaj Davida Silve od dresa reprezentacije Španije.

Utakmica u Las Palmasu počinje u 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.