open-navfaktor-logo
search
Pretresi još traju
Detalji akcije u Hercegovini: "Pale" dvije osobe iz Mostara i Stočanin, pronađen kilogram i po spida
U akciji koju od jučer na području HNK provode pripadnici Federalne uprave policije, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA)BiH i MUP-a HNK, pronađen je kikogram spida, kao i određena količina marihuane, potvrđeno je iz FUP-a. 
02.03.2020. u 11:47
get url
text

Iz te policijske agencije je saopćeno da su uhapšeni V. P. (1964), D. S. (1986) iz Mostara i Z. K. (1975) iz Stoca. Svi se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, a V. P. i za navođenje na prostituciju.

Pronađena droga     FOTO: FUP

Za D. S. je na snazi bila centralna potraga raspisana na osnovu naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog kričnog djela ugrožavanje sigurnosti, te je on predat u dalju nadležnost Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Akcija FUP-a u Mostaru i Stocu: Uhapšena tri dilera, pronađeni spid i marihuana

- U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i ugostiteljskog objekta, dok su još uvijek u toku pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na području gradova Mostar i Stolac. Do sada je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto oko 1,5 kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, određena količina materije koja asocira na opojnu drogu cannabis sativa L, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom - naveli su iz FUP-a.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Značajnu podršku u provođenju ovih aktivnosti pružila je Obavještajno sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju pružali su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ovih aktivnosti.

Akcija FUP-a u Hercegovini, spid, 02.03.2020.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.