Detalji napada na Kupresu: Teško pretučen i vezan, Ivo uspio doći do šumara i reći ko ga je pokušao ubiti

Objavljeno: 11.10.17 u 15:58 Autor: B. P.

Pedesetosmogodišnji Ivo Jakovljević iz Jajca, koji je jučer pronađen teško pretučen i vezan u šumi nadomak Kupresa, zbog težine povreda hospitaliziran je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. 

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Policija i tužilaštvo provode istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dešavalo u šumi između A. D., za kojim se traga i Jakovljevića. Prema nezvaničnim informacijama, Jakovljević je prvo teško pretučen, a potom vezan u dubokoj šumi. Oni dobro upućeni u slučaj navode kako je čak bio vezan za drvo.

Prema drugoj verziji događaja, A. D. je pretučenog i vezanog Jakovljevića usput izbacio iz automobila.

Međutim, zvanične potvrde ni za jednu od spomenutih priča nema. 

Ono što je poznato je to da je Jakovljević uspio izaći iz šume i doći do rampe kupreške Šumarije. Tu ga je ugledao šumar, koji mu je odvezao ruke i skinuo ljepljivu traku s usta, a potom pozvao policiju. 

VEZANI TEKST - Muškarac pronađen pretučen i svezan u šumi kod Kupresa

Jakovljević je do dolaska policije još nekako stajao na nogama, ali je bio u veoma teškom stanju i povraćao. Kada su policajci stigli, on im je, dok je još bio pri svijesti, ispričao kako ga je A. D. opljačkao, pretukao i pokušao ubiti. Nakon toga, njegov napadač sjeo je u mercedes i odvezao se u nepoznatom pravcu. 

Povrijeđeni muškarac je hitno prevezen u Dom zdravlja u Kupresu, a potom u travničku bolnicu, odakle je zbog težine povreda odmah prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

- Pacijent je zbrinut na Klinici za neurohirurgiju - kazali su nam kratko iz KCUS-a. 

Prema nezvaničnim informacijama, Jakovljević je najviše udaraca zadobio u glavu.

Nikom nije jasno otkud Jakovljević iz Jajca u šumi kod Kupresa, niti kako je tu dospio. Pretpostavlja se da su se on i nasilnik odranije poznavali, kao i to da su motiv svega bila njihova međusobna novčana dugovanja.