Detalji nesreće kod Laktaša: U direktnom sudaru poginule dvije djevojke

Objavljeno: 18.05.17 u 12:12 Autor: B. S.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na magistralnom putu Klašnice - Prnjavor, u mjestu Drugovići, općina Laktaši, poginule su dvije djevojke, potvrđeno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

U nesreći je učestvovao Fiat Punto, kojim je upravljala Ana Miletić (20) iz Bosanskog Broda, i Golf 4 za čijim volanom se nalazila Jasna Subotić (22) iz Prnjavora.

Prilikom direktnog sudara poginule su Ana Miletić i Dajana Jokanović (22), koja je bila sa njom u vozilu na mjestu suvozača, dok je Jasna Subotić povrijeđena. Njoj je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Prnjavor.

- Uviđaj na mjestu događaja obavila je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Tatjana Ninković, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Laktaši - kazala je Maja Đaković-Vidović, glasnogovornica banjalučkog Tužilaštva. 

Jedan od očevidaca ove stravične nesreće, a koji živi u neposrednoj blizini, kazao nam je da se na istom mjestu stalno događaju saobraćajke.

- Ima tu jedna rupa u koju su vjerovatno i nesretne djevojke dijelom upale, a u pokušaju da je izbjegnu prešle u suprotnu traku, te se direktno sudarile sa drugim vozilom. U posljednjih desetak godina svjedočio sam u oko 70 nesreća koje su se tu dogodile - ispričao nam je sagovornik koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

O njegovim tvrdanjama svjedoče i nadgrobne ploče uz put na ovoj lokaciji.

- Jutros sam pio sa ženom kafu na balkonu, kad smo čuli tup udarac, a onda vidjeli stravičan prizor. Nisam smio ni da se približim, jer sam toliko puta svjedočio leševima u saobraćajkama - ispričao je ovaj očevidac.

Tačni uzroci i okolnosti ove nesreće bit će poznati nakon što budu završene sve istražne radnje.