Detalji udesa na M-17: Auto prešlo u suprotnu traku, najgore prošla vozačica peugeota

Objavljeno: 01.11.17 u 11:07 Autor: A. B. Š.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na magistralnoj cesti M-17 između Jablanice i Konjica, u mjestu Čelebići povrijeđeno je pet osoba.

FOTO: BLJESAK.INFO
FOTO: BLJESAK.INFO

U saobraćajnoj nesreći jedna žena je zadobila teške tjelesne povrede, dok su ostale četiri osobe prošle s lakšim povredama.

- Osoba inicijala S. E. (29) iz Zenice s vozilom Peugeot 206, je zadobila teže tjelesne povede. Automobilom Renault Clio upravljala je osoba A. A. (48) iz Sarajeva, Š. M. (27) iz Širokog Brijega je bio za upravljačem Opel Corse, te M. S. (35) iz Livna s vozilom Golf VII. Povrede neutvrđenog stepena zadobile su četiri osobe i to vozači Š. M. i A. A., te suvozač E. T. iz vozila Peugeot 206, kao i suvozač B. H. iz vozila Renault Clio. Njima je pomoć pružena u Općoj bolnici Konjic - naveli su iz MUP-a HNK.

Prema riječima postupajuće tužiteljice osoba iz Zenice je prebačena u matičnu bolnicu na liječenje, dok povrede ostalih nisu bile za hospitalizaciju.

VEZANI TEKST - Težak sudar na M-17: Više povrijeđenih, vatrogasci izvlače ženu iz vozila

Nakon što se presaberu rezultati vještačenja i pregleda zapisnik o uviđaju bit će poznat stvarni uzrok ove teške nesreće, no kako tvrdi tužiteljica, ono što je na mjestu nesreće bilo vidljivo je to da je došlo do prelaska vozila na suprotnu stranu. Iz kojih razloga se to dogodilo utvrdit će istraga.

- Direktan kontakt su imala dva vozila, jedno iz smjera Mostara drugo iz Sarajeva, u kojem je bila i teško povrijeđena vozačica, a ova druga dva vozila, također iz dva suprotna smjera, su imala blagi kontakt jer su ih slijedila - istaknula je tužiteljica.

Pripadnici Policijske uprave Konjic uz prisustvo tužiteljice su obavili uviđaj, dok su vatrogasci izvlačili ozlijeđene.

Zbog nesreće je skoro dva sata bio obustavljen saobraćaj na magistralnoj cesti M-17 Konjic-Jablanica, kod mjesta Čelebići.