open-navfaktor-logo
search
NBA
Deveti ovosezonski trijumf Portlanda, Nurkić ponovo "dijelio banane"
"Bosanska zvijer" utakmicu je završila sa 16 poena, devet skokova, jednom asistencijom i tri blokade, a na parketu je Nurkić proveo 23 minute
09.11.2018. u 07:48
get url
text

Devetu ovosezonsku pobjedu Portland Trail Blazersi zabilježili su sinoć, kada su na parketu domaćeg Moda Centera sa 116:105 savladali sastav LA Clippersa.

Prvo ime u trećem uzastopnom trijumfu ekipe za koju nastupa bh. reprezentativac Jusuf Nurkić bio je Damian Lillard sa 25 poena. Samo dva poena manjem, uz sedam skokova, upisao je CJ McCollum, dok je našem reprezentativnom centru nedostajao jedan skokok za double-double. "Bosanska zvijer" utakmicu je završila sa 16 poena, devet skokova, jednom asistencijom i tri blokade, a na parketu je Nurkić proveo 23 minute.

Danilo Gallinari i Lou Williams sa po 20 ubačenih koševa bili su najefikasniji igrač u redovima Los Angelesa. Srbijanski playmaker Miloš Teodosić igrao je tek četiri minute i zabilježio jednu asistenciju, dok je Boban Marjanović za 12 minuta ubacio četiri poena i imao četiri skoka, ali je i jednom izblokiran upravo od Jusufa Nurkića.

Milwaukee Bucksi, koji su prije dva dana poraženi na gostovanju kod Portlanda, sinoć su naprosto deklasirali Golden State Warriorse sa 134:111. Drugom ovosezonskom porazu aktuelnih prvaka kumovali su Eric Bledsoe sa 26 i Giannis Antetokounmpo sa 24 poena. Klay Thompson je bio najefikasniji u redovima Ratnika ubacivši 24 poena.

Rezultati:
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 98:80
Phoenix Suns - Boston Celtics 109: 116 (nakon produžetaka)
Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 116:105
Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 11:134

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.