open-navfaktor-logo
search
Reakcija
DF: Čovićeva politika patoloških laži u teškom očajanju
Demokratska fronta smatra da predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović narušava ugled države Bosne i Hercegovine iznoseći laži o sadržaju sastanaka koje je kao član bh. delegacije imao u Briselu.
29.01.2020. u 14:44
get url
text

Njihovo saopćenje ovim povodom prenosimo u cijelosti:

Potpuna je laž da je bilo koji zvaničnik Evropske unije Čoviću ili bilo kojem članu bosanskohercegovačke delegacije kazao da će Bosna i Hercegovina dobiti kandidatski status za članstvu u Evropskoj uniji ako se u iduća dva mjeseca izvrše izmjene Izbornog zakona, a pogotovo je laž da  će Bosna i Hercegovina kandidatski status dobiti ukoliko se izmjene izvrše po segregacijskom, diskriminatornom i rasističkom modelu koji predlaže HDZ.

Činjenica je međutim da Čovićevo političko djelovanje poprima oblike patološkog laganja za koje oboljeli smatra da mu dodatno jača političku poziciju. Čović i HDZ i u proteklih nekoliko godina su se služili metodama patološkog laganja i učitavanja svojih stavova evropskim zvaničnicima pa je to Čoviću donijelo tek poraz na izborima za člana Predsjedništva BiH. Posljednje Čovićeve laži izraz su stanja očajanja u kojem se ta anticivilizacijska politika nalazi.

Jedino što je moguće istinito u vezi sa Čovićevim izletom u Brisel jesu medijski navodi o tome da je ponovo po Briselu služeći se oprobanom propagandom govorio o navodnoj opasnosti od stvaranja tzv. Islamske države, što je opet dijelom političke patologije Čovića i HDZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.