open-navfaktor-logo
search
Saopćenje za javnost
DF: Dodik mora pojasniti zašto zaštitu terorizma smatra interesom RS
Milorad Dodik mora pojasniti građanima manjeg bh. entiteta zbog čega opstruira zajedničku borbu Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine u borbi protiv terorizma, saopćila je Demokratska fronta (DF).
25.07.2020. u 13:39
get url
text

-Poznato je da se Dodik protivi potpisivanju Memoranduma o razmjeni putničkih informacija sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je dijelom borbe protiv terorizma i organiziranog kriminala, kako bi se u realnom vremenu moglo znati da li među putnicima ima osoba koji su uključene u takve aktivnosti. Umjesto da potpiše taj Memorandum, Dodik je to pitanje poslao u Narodnu skupštinu Republike Srpske, u nastojanju da opstruira zajedničku borbu SAD i BiH protiv terorizma. To je isti onaj Dodik koji koristi svaku priliku, zloupotrebljavajući problem migrantske krize da uokolo optužuje za terorizam, dok u stvarnosti opstruira međunarodnu borbu protiv terorizma, što dovoljno govori o Dodikovom shvatanju geopolitike - navodi se u saopćenju.

iz DF-a su pozvali zastupnike u NSRS da ne slijede samoubilačku politiku Milorada Dodika, jer opstruiranje borbe protiv terorizma nije ničiji pa ni enitetski interes RS-a.

-Ukoliko se u tome odluče slijediti Dodika, moraju računati sa ozbiljnim međunarodnim posljedicama - poručuju iz DF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.