open-navfaktor-logo
search
Sjetite se Falatara
DF poručuje Mostarcima: Glas za Irmu Baraliju i Našu stranku je glas za HNS, HDZ i Čovića
Funkcionerka Naše stranke u Mostaru Irma Baralija nastavlja sa jednakom strašću svoju prepoznatljivu kampanju i retoriku koju je sramno provodila 2018. godine, poručili su danas iz Demokratske fronte HNK. 
24.11.2020. u 15:20
get url
text

Ističu da "probosanskohercegovački orijentisani Mostarci i Hercegovci će uvijek pamtiti njenu grčevitu borbu da promoviše Barišu Falatara i time ciljano i strateški ponudi vjetar u leđa "legitimnom" Daganu Čoviću u sinhronizovanom pokušaju da se pokuša prikriveno osujetiti volja građana Bosne i Hercegovine u odabiru Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.

- Nije joj uspjelo jer je tada kao što će to nedvojbeno učiniti i 2022. godine Željko Komšić (brojem glasova) dokazao da je najpopularniji političar u probosanskohercegovačkom dijelu države.

U opskurnim medijima koje instruira i nadahnjuje "legitimni predstavnik", a koji kontinuirano ispoljavaju mržnju prema svemu što ima BiH predznak, potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija je iznijela tvrdnje koje su, na jednoj strani, izazvale oduševljenje javnosti koja smatra da je presuda "haškoj šestorci" nepravedna i da su Heliodrom, Mašinski fakultet i druga stratišta BiH patriota bili "edukacijski centri" u kojima se humano postupalo sa uznicima. S druge strane, javna podrška HDZ-u i HNS-u od potpredsjednice Naše stranke zagovaranjem principa "legitimnog predstavljanja" i nepoštivanja pravomoćnih presuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu izazvala je zgražanje i nevjericu u dijelu Mostara i Hercegovine koji BiH smatraju jedinom domovinom - kažu iz DF-a. 

Podsjetili su i na njenu izjavu o Falataru: 

- Imali smo odličnog kandidata Borisu Falatar za kojeg smo ja i moje kolegice radili na Širokom Brijegu, dijelili letke i na kraju imali 50 glasova ljudi sa kojima smo razgovarali.

Nadalje, naglašavaju kako "o kontinuitetu njene privrženosti konceptu "legitimnog predstavljanja" i neskrivene boli što nije značajnije pridonijela ostvarenju ciljeva "legitimnog" svjedoči njena nedavna izjava. 

- U toj je izjavi rezignirano i razočarano konstatovala "da je hrvatski narod opravdano frustriran zbog svoga položaja i neravnopravnosti" vjerovatno aludirajući na drugačiji scenarij u borbi za njegovu opstojnost u slučaju epiloga koji je zdušno zagovarala i nedvojbeno promovisala što i danas sa nesmanjenim žarom čini.

Govoreći o izboru Željka Komšića bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, kazala je kako se ne možemo nadati da ćemo živjeti u miru i prosperitetu ako bilo ko osjeća da mu se čini bilo kakva nepravda.

- Ako se bilo ko osjeća loše i ima argumente za to, to se onda mora riješiti. Ne možemo graditi zajedničku budućnost ako se bilo kome bilo šta nameće - kazala je Baralija, navode iz DF-a  

Na kraju, poslali su poruku Baraliji i svim Mostarcima. 

- Ovom prilikom poručujemo Irmi Baraliji, Našoj stranci i svima kojima je to frustrirajuće da je Demokratska fronta Mostara i Hercegovine itekako vitalna i imuna na populistička, bezobrazna insinuiranja. Općinski odbor Mostara je revitaliziran, ojačan i osvježen i na njenom čelu je respektabilni magistar komunikologije Haris Nazdraić koji je nosilac liste za Stari grad (najmnogoljudnije mostarske općine)  pobjedničke Koalicije za Mostar.  

DF Mostar je dao  značajnu podršku svojim kolegama u Čapljini, Jablanici i Prozor-Rami da prvi put od osnivanja postanu članovi općinskih vijeća ovih hercegovačkih općina. Šta se desilo sa Našom strankom u Čapljini i Prozor-Rami? Gdje je nestala?

O tome ko je živ, a ko mrtav u Mostaru, Irma Baralija će brutalno saznati 20. decembra 2020. godine. Ako smijemo prejudicirati, opciji kojoj pripada navedena želimo izraziti preliminarno saučešće jer Mostar nikada neće akceptirati i prihvatati mostarske i hercegovačke satelite Dragana Čovića. Ovom prilikom želimo poručiti Mostarcima koji izlaze na izbore da je njihov glas za Irmu Baraliju i Našu stranku glas za HNS, HDZ, Dragana Čovića, te koncept "legitimnog predstavljanja" kao uvod u formiranje trećeg entiteta i organizovanje referenduma za samoopredjeljenje "frustriranog naroda". Ovdje nećete proći - navode iz Demokratske fronte HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.