open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
DF: SDP-ovi zastupnici poslušali Komšića
Kao što vidimo kritika je urodila plodom pa već jutros SDP-ovi zastupnici obavještavaju javnost o tome da nisu odustali od prijedloga probosanskih stranaka, te najavljuju da će ponovo u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH
16.12.2019. u 10:10
get url
text

Demokratska fronta "pozdravlja odluku zastupnika SDP-a da poslušaju i uvaže kritiku predsjednika Komšića", saopćeno je danas iz te stranke.

- Kao što vidimo kritika je urodila plodom pa već jutros SDP-ovi zastupnici obavještavaju javnost o tome da nisu odustali od prijedloga probosanskih stranaka, te najavljuju da će ponovo u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH - navodi se u saopćenju.

Kako se dodaje, poznato je da su još prošle godine u jeku najveće diplomatske ofanzive Republike Hrvatske s ciljem nametanja fašističkog izbornog modela u Bosni i Hercegovini, sve probosanske stranke postigle dogovor i potpisale sporazum o zajedničkoj poziciji svih probosanskih stranaka. Sporazum su podržale i Naša stranka i SDA, i SBB, te DF i SDP.

- Tada je zajednički utvrđeno da probosanske stranke neće pod bilo koju cijenu pristati na to da se na ruke glasača faktički stavljaju trake, te da se pristane na zasebne biračke kutije za Bošnjake, Hrvate, Srbe - navodi se u saopćenju iz DF-a. 

VEZANI TEKSTKomšić: SDP odustao od zajedničkog prijedloga, sada su na Bobanovim pozicijama

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.