Stranačko saopćenje

DF: Vlasti RS-a trebaju oduzeti odlikovanje Karadžiću koji je inspiracija za teroriste

Objavljeno: 15.03.2019. u 17:35

Dodaju da ukoliko ipak vlasti RS-a ne žele oduzeti odlikovanje Radovanu Karadžiću, time će samo pokazati da njihovo svjetonazorsko opredjeljenje stoji sa drugu stranu civilizacije

Ratni zločinac Radovan Karadžić

Demokratska fronta poziva Vladu RS-a da oduzme odlikovanje Radovanu Karadžiću koje mu je 2016. godine dodijeljeno u Narodnoj skupštini RS-a.

-Očito je da je haški osuđenik Radovan Karadžić inspiracija ekstremistima i poremećenim umovima koji su počinili stravičan zločin na Novom Zelandu. Smatramo da vlasti RS-a imaju priliku da tim činom pokažu kako i dalje ne propagiraju ideologiju mržnje, kojom se danas inspirišu osobe poput terorista sa Novog Zelanda - saopćili su iz DF-a.

Dodaju da ukoliko ipak vlasti RS-a ne žele oduzeti odlikovanje Radovanu Karadžiću, time će samo pokazati da njihovo svjetonazorsko opredjeljenje stoji sa drugu stranu civilizacije.

-U tome smislu bilo bi korektno kada bi vlasti RS-a, poput predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, bezrezervno osudile pomenuti teroristički čin, ne obazirući se na to da li će se taj potez svidjeti sljedbenicima i poštovaocima Radovana Karadžića - zaključili su.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije