open-navfaktor-logo
search
Bh. reprezentativac
Diario gol otkrio kakva je reputacija Pjanića u svlačionici Barcelone
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić ovoga je ljeta iz Juventus stigao u Barcelonu, dok je u suprotnom pravcu otišao brazilac Arthur.
07.11.2020. u 12:05
get url
text

Ipak, bh. veznjak u La Ligi još ne dobija pravu priliku, dok je sve tri meča Lige prvaka bio među starterima Blaugrane.

Portal Diario gol očito nije oduševljen s onim što je do Zmaj do sada pokazao u dresu kluba sa Nou Campa.

- Iako je tačno da nije bio omiljen u klubu, njegove godine i njegov talent bili su iznad Pjanića, koji nije učinio ništa čime bi potvrdio da je igrač koji zaslužuje dres Barcelone, a timu se priključio prekasno - navodi Diario gol, koji očito ne favorizuje bh. reprezentativca.

- Godinama unazad o Bosancu s pričalo kao potencialnom pojačanju za Barcelonu, koja nikada nije krenula po njega. A sada, kada mu je 30 godina, i kada njegova fizička sprema nije više kakva je nekad bila, iako je tehnički jak igrač, daleko je od toga da budem ključan. U svlačionici je malo onih koji smatraju da ima mjesta u timu - dodaje Diario gol.

Da jasno favorizuju Sergija Bustquetsa, koji je Pjaniću glavni konkurent za mjesto u timu, najbolje opisuje i sljedeće.

- Busquets, koji je čitav život u Barci, rijetko gubi lopte, dok je Pjanić, koji se još uvijek adaptira, izgubio nekoliko lopti koje su defanzivu dovele u ozbiljne probleme. I zbog toga, na Nou Campu ga ne gledaju dobrim očima. Miralem može napraviti taj korak naprijed, ali u ovom momentu on nema nekog velikog asa u rukavu - poručuju iz Diario gol, te navode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.