open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Dijamant tema Gazzettine naslovnice: Od čega zavisi Džekin transfer u Inter?
I dok Dijamant puni baterije, njegovo ime puni novinske stupce u najpoznatijim italijanskim listovima, pogotovo sportskim
14.06.2019. u 09:42
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko na zasluženom je odmoru poslije naporne sezone i reprezentativnih obaveza.

Kvalifikacionom utakmicom protiv Italije u Torinu Dijamant je okončao prilično iscrpljujuću i za njegovu Romu tešku sezonu, tokom koje je Vučica uglavnom bila u potjeri za pozicijom koja je vodi u Ligu prvaka, a bez koje je na kraju ostala.

I dok Dijamant puni baterije, njegovo ime puni novinske stupce u najpoznatijim italijanskim listovima, pogotovo sportskim. Iako je priličan broj medija izvijestio kako je transfer Džeke iz Rome u Inter gotova stvar, čini se da posao još čeka finalizaciju.

Tako ugledni list Gazzetta dello Sport u današnjem printanom izdanju na naslovnoj strani donosi priču o "krugu" koji bi se trebao "zatvoriti", a sve kako bi Džeko prešao na Giuseppe Meazzu. Kako tvrdi poznata sportska novina Dijamantov transfer zavisit će od toga hoće li Roma angažovati iskusnog Gonzala Higuaina, za čije usluge bi navodno trebala Juventusu isplatiti 36 miliona eura. Zanimljivo da rimski klub sa Kostasa Manolasa potražuje identičan iznos, pa je na pomolu moguća razmjena dva kluba, što bi u slučaju realizacije otvorilo prostor za transfer Maura Icardija iz Inter u redove Stare dame, čime bi se u vrhu napada Nerazzurra stvorilo mjesto za Edina Džeku

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.