Presuda

Dilerima iz "Piramide" 17 godina i deset mjeseci zatvora

Objavljeno: 05.12.2018. u 17:13 Autor: B. S.

Halilović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i šest mjeseci, Šavija na osam godina, a Milivojša na jedinstvenu kaznu od tri godine i četiri mjeseca

Sa privođenja u akciji "Piramida"

FOTO: ARHIV

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Muhameda Halilovića, Zorana Šaviju i Branka Milivojšu na ukupno 17 godina i deset mjeseci zatvora zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Kako saznajemo u ovom sudu, Halilović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i šest mjeseci, Šavija na osam godina, a Milivojša na jedinstvenu kaznu od tri godine i četiri mjeseca. Haliloviću je izričena i mjera obaveznog liječenja od zavisnosti, u ustanovi za izvršenje kazne zatvora.

- Mjera će trajati dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, a najduže do tri godine – saopćeno je iz Okružnog suda Banja Luka.

Njemu i Šaviji je u zatvorske kazne uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 10. oktobra 2017. godine, dok je Milivojši u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 10. oktobra 2017. godine, pa do 6. novembra iste godine.

- Od optuženih su oduzete opojne droge i predmeti i sredstva koja su upotrijebljena za izvršenje krivičnog djela – saopćeno je iz Okružnog suda Banja Luka.

Trojka je pala u akciji "Piramida", zajedno sa još 12 osoba. Međutim, razdvajanjem postupaka i priznanjima krivice "Piramida" se osula, a većina pripadnika je već osuđena.

Grupi se na teret stavljalo da su na osnovu dogovora preprodavali heroin, kokain, marihuanu, ekstazi, LSD i buprenorfin na području Banje Luke i Mrkonjić Grada. Zavisno od količine i vrste, drogu su prodavali po cijenama od deset do 50 KM.

U optužnici stoji da je Šavija nabavljao kokain, marihuanu i heroin i angažovao Milivojšu da preprodaje drogu. Halilović je dalje prodavao drugim pojedinim optuženim i "klijentima".

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije