open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Dinamo deklasirao Atalantu, Juventus ispustio dva gola prednosti u Madridu
Fudbalski reprezentativac BiH Amer Gojak priliku je dobio umjesto Mora u 73. minuti utakmice, dok Izet Hajrović nije ulazio u igru
18.09.2019. u 22:53
get url
text

Fudbaleri zagrebačkog Dinama na sjajan način otvorili su sezonu u Ligi prvaka. Ekipa Nenada Bjelice s visokih 4:0 deklasirala je Atalantu.

Već u 10. minuti bilo je 1:0 za prvake Hrvatske nakon što je Marin Leovac pogodio mrežu kluba iz Bergama, a do kraja prvog dijela još dvije lopte su završile u mreži gostiju. Strijelac oba gola za Modre bio je Mislav Oršić, koji je pogađao u 31. i 42. minuti utakmice. Sjajnu partiju Oršić je krunisao u 68. minuti susreta kada je kompletirao hattrick za konačnih 4:0. 

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak priliku je dobio umjesto Nikole Mora u 73. minuti utakmice, dok Izet Hajrović nije ulazio u igru.

U drugom susretu grupe C Manchester City je s 3:0 slavio u gostima kod Shakhtara.

Jedan od najzanimljivijih mečeva prvog kola Lige prvaka između PSG-a i Real Madrida pripao je francuskom prvaku s 3:0. Dva gola za Svece postigao je nekadašnji fudbaler Kraljeva Angel Di Maria, dok je za 3:0 pogodio Belgijanac Thomas Meunier u sudijskoj nadoknadi susreta. Ni VAR večeras nije bio na strani Reala jer je u 35. minuti poništen pogodak Garetha Balea zbog igranja rukom.

Fudbaleri Bayerna su s 3:0 savladali Crvenu zvezdu na Allianz Areni, a golove za Bavarce postigli Coman, Lewandowski i Muller.

Juventus je remizirao na gostovanju kod Atletico Madrida odigravši 2:2. Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, italijanski prvak je u nastavku susreta uspio preko Cuadrada i Matuidija povesti s 2:0, ali i tu prednosti ispustiti u posljednjih 20 minuta utakmice u kojoj je Miralem Pjanić igrao do 87. minute kada ga je zamijenio Aaron Ramsey.

Liga prvaka, 1. kolo:
Atletico Madrid - Juventus 2:2
Bayer Leverkusen - Lokomotiv Moskva 1:2
Bayern - Crvena zvezda 3:0
Dinamo Zagreb - Atalanta 4:0
PSG - Real Madrid 3:0
Shakhtar - Manchester City 0:3

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.