Dino Merlin: Nakon osam godina vraćam se u Pulu

Objavljeno: 21.04.17 u 20:13

Dino Merlin će ovog ljeta nastupiti u jednoj od najprestižnijih i najljepših koncertnih pozornica na Mediteranu – pulskoj Areni. Koncert u okviru turneje “Hotel Nacional” je najavljen za 28. juli. 

 

Merlin: Drugi put će svirati u pulskoj areni
Merlin: Drugi put će svirati u pulskoj areni

Ovo je drugi put da Dino svira u pulskoj Areni, nakon što je prije osam godina, u ljeto 2009. u okviru turneje “Ispočetka” imao nezaboravan koncert u ovom hramu kulture.

- Zvuči fantastično i nevjerovatno, ali je ipak istinito da se nakon osam godina vraćam u pulsku arenu. Želja za povratkom u ovaj amfiteatar iz snova je tinjala još od prošlog koncerta i te prekrasne ljetne noći. Skupa imamo priliku da ugasimo plamen starog i upalimo vatru novog susreta 28. jula - rekao je Dino povodom ponovnog dolaska u Pulu.
Svjetskoj turneji “Hotel Nacional”, koja prati istoimeni album koji je po izlasku bio uvršten na visoko 8. mjesto Billboard World Albums top liste, do sada je prisustvovalo više od pola miliona posjetilaca diljem svijeta. Publika u Hrvatskoj je Dinu Merlina u okviru aktuelne turneje imala priliku vidjeti na Bundeku u Zagrebu, te u rasprodanim dvoranama u Osijeku, Varaždinu, Splitu, te Areni Zagreb u 12. mjesecu prošle godine.

Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj kreću u prodaju u srijedu, 26. aprila u sistemu Ticketshop (www.ticketshop.hr), a s obzirom na to da Dino Merlin svojim izvrsnim scenskim nastupima i pratećom audio-vizuelnom produkcijom jednostavno briljira, za očekivati je kako će i za ovaj koncert vladati veliki interes publike.