navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Razgovor

Dino Šaran: Čovječanstvo je došlo do nekih svojih limita, tako da nema povratka

Što se tiče Nove godine, imamo neke ponude pa ćemo vidjeti. Vjerovatno ćemo svirati, kaže muzičar

Objavljeno: 28.09.2019. u 19:14
get url
text

"Letu štuke" otvorit će novu sezonu koncerata Muzičke produkcije BHRT-a. Svi ljubitelji  ovog sastava, uz prethodnu najavu mogu besplatno ući u prostor Studija 2 Live BHRT-a i prisustvovati nastupu koji je na rasporedu u ponedjeljak, 30. septembra s početkom u 20 sati.

Tim povodom razgovarali smo s liderom benda Dinom Šaranom, koji je govorio o tome šta publika može očekivati na ovom koncertu, ali i o aktuelnom albumu, očekivanjima, nastavku turneje...

- Svirat ćemo set listu sa turneje, malo izmijenjenu, možda koja pjesma, ali, to je to. Koncert će trajati oko sat i dvadeset minuta, koliko obično i traju ti koncerti u BHRT. Pripremamo se za svirku. Specifičan je povod i prostor, na TV. Vjerovatno postoje neke tehničke razlike između koncerta na otvorenom pred publikom i u zatvorenom prostoru, s čime ćemo se tek upoznati na generalnoj probi- govori Šaran.

Česta je praksa među pjevačima i bendovima da snimke sa ovakvih live koncerata koriste kao materijal za video spot.

- Vidjećemo kakav će da ispadne taj snimak, kako će sve izgledati i zvučati. Ja baš i nisam za takvu opciju i više volim kada se spot radi od temelja, kada se radi nešto novo - nastavlja Dino.

"Letu štuke" u narednom periodu nastavljaju turneju po Hrvatskoj, Srbiji...

- Biće i neka Evropa, dolaze novi zahtjevi. Za sada imamo Zagreb, Rijeku, Pulu, Novi Sad i idemo dalje. Što se tiče Nove godine, imamo neke ponude pa ćemo vidjeti. Vjerovatno ćemo svirati - kaže odlični muzičar.

Nešto manje od godinu dana je prošlo od izdavanja posljednjeg albuma grupe "Topla voda".

- Važno je da je album dobar i kvalitetan, da je ono što smo htjeli. Vidim da je feedback dosta dobar. Našim albumima uvijek treba jedno godinu dana da „prorade“ kod šire publike nego kod najzagriženijih fanova. To se upravo sada događa, ljudima se sve više sviđa album, sve su bolje reakcije. Vidim da se dobro zarotirao i u medijima, tako da smo zadovoljni i biće to još i bolje - mišljenja je Šaran.

Kako kaže, ko je slušao album i naslovnu pjesmu zna o čemu se radi i na šta referira naslov "Topla voda".

- Manje-više danas je sve topla voda. Čovječanstvo je došlo do nekih svojih limita, tako da nema povratka - kratko konstatuje Dino.

Osvrnuo se i na aktuelna dešavanja oko AMUS-a i ponovno zakazane skupštine u oktobru.

- Moja očekivanja su da se stvari konačno riješe. Da se konačno zna na čemu smo mi autori. Što se tiče kolega, ne bih upirao prstom ni u koga, jer ja lično nemam nikakve dokaze. Ostavljam zakonu da to procesuira i objavi ili ne objavi imena. Možda SIPA ili neko drugi, ali ja ne mogu upirati prstom. Znam ko me je razočarao, ali to ne bih iznosio u javnost - zaključuje Šaran.