open-navfaktor-logo
search
Neobičan slučaj
Direktor povećao radnicima plaću, pa završio sa krivičnom prijavom
Prijava je podnesena protiv direktora "Medicinske škole" u Banjoj Luci Vladimira Jagodića
25.06.2019. u 14:54
get url
text

Policija iz Banje Luke podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu protiv Banjalučanina V. J. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

 Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, prijava je podnesena protiv direktora "Medicinske škole" u Banjoj Luci Vladimira Jagodića.

-On se sumnjiči da je kao direktor javne ustanove iz Banja Luke, prekoračenjem granica službenog ovlaštenja, zaposlenima sa novostečenom visokom stručnom spremom, odredio veći platni koeficijent od onog koji je predviđen Zakonom o plaćama zaposlenih u oblasti prosvjete i kulture RS-a - navode iz Policijske uprave Banja Luka i dodaju da je izvršenjem navedenog krivičnog djela, osumnjičeni zaposlenim radnicima pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 32.000 KM, dok je za isti iznos oštetio budžet RS.

-To je bilo 2017. godine. Resorno ministarstvo je dalo saglasnost da se njima da viši  koeficijent i ja sam postupio po aktu ministarstva - rekao je Jagodić za "Nezavisne".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.