open-navfaktor-logo
search
Prinuda
Direktor Puteva RS saslušan u policiji
Nešić je osumnjičen da je kao direktor ozbiljnim prijetnjama i vrijeđanjem prinudio direktora preduzeća iz Istočne Ilidže, da njegova firma obavi određene građevinske radove u vrijednosti od 155.000 maraka, nakon čega je to i urađeno
12.10.2018. u 15:16
get url
text
Nenad Nešić

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić, saslušan je u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo zbog sumnje da je počinio krivično djelo prinuda.

Nešić je osumnjičen da je kao direktor ozbiljnim prijetnjama i vrijeđanjem prinudio direktora preduzeća iz Istočne Ilidže, da njegova firma obavi određene građevinske radove u vrijednosti od 155.000 maraka, nakon čega je to i urađeno.

Nešić danas nije želio komentarisati saslušanje u policiji. U krivičnom Zakoniku se navodi da ko drugog silom ili ozbiljnom prijetnjom prinudi da nešto učini, biće kažnjen novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine zatvora.

Ukoliko ovo djelo bude počinjeno uz prijetnje ubistvom, teškim povredama ili otmicom, može dobiti do tri godine zatvora, navedeno je u Zakonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.