open-navfaktor-logo
search
Koronavirus na Pecari
Direktor Širokog Brijega: Neki igrači koji su nastupili protiv Sarajeva pokazali su određene simptome
NK Široki Brijeg nalazi se u nezgodnoj situaciji nakon što je veći broj igrača ovog tima uoči subotnje utakmice protiv FK Sarajevo bilo pozitivno testirano na koronavirus.
19.10.2020. u 19:39
get url
text

VEZANI TEKST - Karačić potvrdio za Faktor: Široki Brijeg šalje zvanični zahtjev za odgodu naredna dva meča

Čak i neki među onima koji su bili negativni i krenuli su put Sarajeva nisu mogli da nastupe jer su u međuvremenu pokazali simptome koji ukazuju na koronavirus.

Širokobriježani su tako u susretu na Koševu na raspolaganju imali samo 13 igrača, a danas su obavili novu seriju testiranja. Direktor kluba Dragan Soldo kazao je za Sport1 kako rezultate još čekaju.

- Ujutro ćemo dobiti rezultate i znat ćemo više o stanju u ekipi. Ono što mogu reći jeste da su i neki igrači koji su nastupili na Koševu pokazali određene simptome, ali ne želim ništa prejudicirati sve dok ne budemo raspolagali zvaničnim informacijama. Za nas je najbitnije da ekipa iz ove situacije izađe sa što manje zdravstvenih posljedica - kazao je Soldo.

Pojavile su se u medijima informacije da će Široki Brijeg zahtijevati pomjeranje narednih utakmica u Kupu BiH i Premijer ligi BiH, ali Soldo u ovom trenutku ne želi o tome govoriti.

- Nismo se još obratili Savezu jer ne znamo kakvo je konkretno stanje sa našom ekipom. Tek pošto dobijemo rezultate testova, javit ćemo se Savezu, ali i FK Sarajevo. Smatramo da je to naša obaveza, ako se pokaže da neko od fudbalera koji su nastupili protiv Sarajeva zaista ima koronavirus. To bi svi trebali znati, kako bi i oni mogli poduzeti odgovarajuće korake. Ova situacija se može desiti svima i nadam se da će druge ekipe proći sa što manje posljedica - istakao je direktor Širokobriježana.

Ako je suditi po najavama iz Saveza, krovnoj instituciji našeg fudbala u interesu je da se utakmice što manje odgađaju, čak i kod onih ekipa koje imaju veći broj zaraženih koronavirusom. Iz Širokog Brijega svejedno se planiraju obratiti zvaničnim institucijama ako sutrašnji rezultati pokažu ponovo veliki broj zaraženih igrača.

- Savez uglavnom odlučuje o tim stvarima, tako da ćemo se njemu prvom obratiti i nadati se razumijevanju, jer ovo nije baš jednostavna situacija. Mi smo pokušali pomjeriti i utakmicu sa Sarajevom za 24 sata, kako bismo mogli dovesti juniore i zamijeniti i one igrače koji su bili u bližem kontaktu sa zaraženima, a koji nisu imali simptome ni potvrđenu zarazu koronavirusom. Ipak, i Sarajevo je željelo da se utakmica odigra odmah, tako da mi nismo mogli ništa učiniti. Nadamo se da će ova situacija što prije da se pozitivno riješi po naš klub, ali i da će zaobići druge klubove u ligi - kazao je za kraj Soldo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.