Dirljive scene iz Holandije: Ajaxovi navijači rasplakali roditelje bolesnog igrača

Objavljeno: 17.07.17 u 14:47

Abdelhak Nouri bio je veliki talent Ajaxa, koji je ove sezone trebao postati prvotimac slavnog holandskog tima. Nažalost, to se nikada neće dogoditi.

Appie, kako ga svi zovu, prije sedam dana srušio se na teren tokom pripremne utakmice s Werderom u Austriji, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu u Innsbrucku.

Kolabrirao je zbog srčane aritmije, a pregledima je utvrđeno da je pretrpio ozbiljnu i trajnu povredu mozga, piše Index. Zbog nedostatka kiseonika, ključni organ mu je nepovratno povrijeđen i nikad se neće oporaviti, a kamoli igrati vrhunski fudbal,  za koji je bio predodređen nakon što je prošle sezone debitovao za prvu ekipu.

Navijači Ajaxa odmah su se stavili na raspolaganje porodici Nouri i rekli da će skupljati pomoć za Appieja.

Ali, njegove tužne roditelje dodatno su iznenadili kada se "rijeka navijača" pojavila ispred zgrade u amsterdamskoj četvrti Geuzenveld u kojoj Nourijevi žive, i to upravo kada su se majka i otac vraćali iz bolnice.

Dirnuti Appievi roditelji rasplakali su se, zahvaljivali navijačima Ajaxa, grlili ih i ljubili, a otac se podigao iz automobila koji se jedva probio kroz gužvu i pokušao im se obratiti. Preplavile su ga emocije dok je mnoštovo oko njega palilo baklje i skandiralo ime njegovog sina.