open-navfaktor-logo
search
Tužan kraj
Diskvalifikovan jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Engleskoj
Rukovodstvo League One, trećeg ranga klupskog takmičenja u Engleskoj, saopćilo je da je Bury diskvalifikovan po isteku roka za izmirenja dugova
Amela Sijerčić
28.08.2019. u 14:58
get url
text

Rukovodstvo League One, trećeg ranga klupskog takmičenja u Engleskoj, saopćilo je da je Bury diskvalificiran po isteku roka za izmirenja dugova

Jedan od najstarijih klubova u Engleskoj Bury diskvalifikovan je iz takmičenja zbog neizmirenih dugovanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo League One, trećeg ranga klupskog takmičenja u Engleskoj, saopćilo je da je Bury diskvalifikovan po isteku roka za izmirenja dugova.

Bury je osnovan daleke 1885. godine, a predsjednik tog kluba Steve Dale kazao je da je ovo jedan od najcrnjih dana u historiji fudbalskog takmičenja u Engleskoj.

- Razumijem razočaranost naših fudbalera, stručnog štaba, navijača i simpatizera - kazao je Dale koji nije uspio spriječiti izbacivanje kluba iz takmičenje ni započetim pregovorima o prodaji kluba kompaniji C&N Sporting Risk.

U 134 godine dugoj tradiciji klub Bury je dva puta osvajao FA Cup, a sa ukupno odigranih 4.852 službene utakmice je šesti najstariji klub u Engleskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.