Divlji taksista “oderao“ Nijemca: Kratku vožnju naplatio 95 KM

Objavljeno: 21.04.17 u 11:36

Divlji taksisti ponovo haraju beogradskim aerodromom, pa je tako Nijemac koji je došao službeno u Beograd put do Savamale platio 48 eura iako je normalna cijena pet puta manja.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

On je u Beograd stigao u srijedu popodne i budući da nije želio da opterećuje svoje poslovne partnere organiziranjem prijevoza, pošao je za prvim taksistom koji mu je prišao.

- Čim je izašao sa aerodroma, prišao mu je jedan od 'divljaka' i pitao ga da li mu treba taksi. Ne sluteći ništa, krenuo je za njim - priča Vesna J., iz firme s kojom Nijemac sarađuje.

Kako piše Blic, vožnja do Savamale, umjesto 1.800 dinara (28,50 KM), koliko iznosi po gradskim propisima, koštala ga je - 48 eura ili oko 6.000 dinara (95 KM), koliko treba izdvojiti do Mladenovca ili Lazarevca. Pa je čak dobio i račun sa pečatom.

- Odmah sam mu tražila račun. Na papiru je pisala cijena od 48 eura, kao i da je u pitanju Asocijacija samostalnih taksi prevoznika, na kojem piše i broj, ime i prezime vlasnika - objašnjava Vesna.

Međutim, kada je pozvala taj broj, slijedilo je novo iznenađenje. Ni broj ni ulica, a ni ime ni prezime nemaju veze sa navodnim taksi udruženjem.