Dizajner Adnan Hajrulahović Haad ocijenio kako se odijevaju poznate Bosanke i Hercegovke

Objavljeno: 15.08.17 u 21:50 Autor: A. S.

- Teško je pričati i biti etičan, a ne uvrijediti.

Isto tako, danas je teško naći ženu koja će svojim stilom dati materijala za ozbiljnu modnu kritiku. Dame koje samostalno zarađuju razumijem, one moraju zaraditi da bi uložile u sebe. One druge, koje „dolmimo“ budžetom, neka nam pokažu bar malo poštovanja, jer ako ih već moramo gledati, neka onda bar na nešto liče i neka nas ne prepadaju svojom pojavom - oštar je bio u svom uvodu naš modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad, koji je za portal Coolstyle komentirao odijevanje poznatih Bosanki i Hercegovki.

Pa, krenimo redom:

Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH

- Godine prolaze, a gospođa Borovac ostaje dostojna svojih kostimića. Dugo to traje. Malo moderniji pristup odijevanju definitivno bi unio tračak svježine i u njenu svakodnevnicu. Ima se i ne treba žaliti uložiti u sebe. Nemam šta kuditi, izgled srazmjeran godinama, ali nemam šta ni hvaliti.

Aleksandra Pandurović, zastupnica SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

- Postoje žene koje ne možemo nazvati damama. Pandurović je definitivo zalutala u politiku. Nekako mi uz nju više pristaje kiosk, nego govornica. Neuko, nedotjerano i nedovršeno. Prosto mi žao auditorija koji svakodnevno teroriše iz medija svojom pojavom.

Ana Babić, predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo

- Stil gospođe Babić se seriozno promijenuo i prilagodio njenoj novoj ulozi. Raduje me kada vidim da dame znaju kada je vrijeme za promjene i kada su odlučne da ih provedu. Ana koju poznajemo iz televiziskih emisija od prije nekoliko godina, i gospođa Babić koju viđamo danas, razlikuju se u serioznosti modnog izraza. Novi modni izraz meni je mnogo prihvatljiviji, mora da je promjenula stilistu.

Više pročitajte na portalu Coolstyle.