open-navfaktor-logo
search
15 dana
Djeca iz HNK, ZHK i TK ne idu u vrtiće ni u školu
Djeca i učenici sa područja Hercegovačko-neretvanskog, Tuzlanskog i Zapadnhercegovačkog kantona od sutra ne idu u vrtiće i školu, te na fakultete, odluke su to kriznih štabova ministarstva zdravstva pri kantonima. 
12.03.2020. u 17:31
get url
text

Ova odluka stupa na snagu sutra a traje u narednih 15 dana.

- Svim učenicima u osnovnim i srednjim školama, studentima na  visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i nastavnom osoblju  preporučuje se da izbjegavaju bespotrebno kretanje po kafićima, restoranima, sportskim objektima, te drugim mjestima javnog okupljanja. Za provođenje ove preporuke odgovorni su roditelji odnosno zakonski zastupnici malodobnih učenika, a za punoljetna lica: učenike, studente, kao i nastavno osoblje navedena je lična odgovornost. Svom stanovništvu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, kao i stranim državljanima koji trenutno borave u Hercegovačko-neretvanskom kantonu preporučuje se da izbjegavaju bespotrebno kretanje po kafićima, restoranima, sportskim objektima, te drugim mjestima javnog okupljanja saopćeno je iz Kriznog štaba HNK.

Krizni štab Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) postupajući po današnjoj naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, u popodnevnim satima donio je naredbu kojom se na području tog kantona od sutra obustavlja i rad vrtića na period od 15 dana.

Prethodno je kantonalni Krizni štab usvojio naredbu o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području BPK-a, u istom periodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.