open-navfaktor-logo
search
Veliki engleski talent
Djedovi su mu klupske legende Cityja, on je debitovao sinoć
Fudbaleri Manchester Cityja u srijedu navečer su u susretu 34. kola Premier lige s visokih 5:0 savladali Newcastle United.
09.07.2020. u 15:23
get url
text

Izabranici Pepa Guardiole su do uvjerljive pobjede stigli pogocima Gabriela Jesusa, Riyada Mahresa, Davida Silve i Raheema Sterlinga, uz autogol Fernandeza.

Visoko vodstvo njegovih izabranika u 75. minuti (4:0) španskom stručnjaku dozvolilo je da pruži priliku za debi mladom 18-godišnjem Tommyju Doyleu.

Zanimljiva priča vezana je za ovog talentovanog fudbalera Građana i omladinskog reprezentativca Engleske. Naime, obojica njegovih djedova nosili su u prošlosti dres kluba sa Etihada. Ne samo da su nastupali za City, već ih smatraju klupskim legendama, a riječ je o Mikeu Doyleu i Glynu Pardoeu.

Pardoe je u periodu od 1962. do 1976. odigrao 380 utakmica za City. Ostao je upamćen po tome što je slomio nogu u jendom duelu sa legendarnim Georgeom Bestom 1970. godine. Njegov prijatelj i klupski kolega Doyle nije dočekao da svjedoči debiju unuka za voljeni mu klub. Preminuo je 2011. godine, a tokom karijere u Cityju od 1965. do 1978. godine upisao je 570 nastupa i postigao 41 pogodak.

Unuku dvije Cityjeve legende predviđa se velika karijera, a tome bi mogli pogodovati odlasci Leroya Sanea i Davida Silve.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.