open-navfaktor-logo
search
Bizarna scena
Djevojčica se zabila u Sandgrena, je li tako pomogla Federeru da dođe do pobjede?
Dječaci i djevojčice na velikim teniskim turnirima često znaju "ukrasti" dio slave najboljim svjetskim igračicama i igračima.
28.01.2020. u 09:56
get url
text

Nesvakidašnja i pomalo bizarna scena desila se u meču četvrtfinala Australian Opena u kojem je Roger Federer s 3:2 savladao Tennysa Sandgrena. Švicarac je slavio nakon što je u četvrtom setu uspio spasiti čak sedam meč lopti.

Pomalo bizaran incident desio se u četvrtom setu duela na Rod Laver Areni, i to u tie-breaku kod rezultata 3:2 za Sandgrena. Naime, djevojčica zadužena za dohvaćanje loptica u jednom trenutku je trčala pored američkog tenisera i u toj situaciji dogodio se "sudar" u kojem ga je Sandgren dobio udarac u desnu nogu.

Usporeni snimak pokazuje da je djevojčica svojim koljenom "pogodila" desno koljeno tenisera koji trenutno zauzima 100. mjesto na ATP ranking-listi.

U jednom momentu petog seta facijalna ekspresija Sandgrena kao da je govorila da itekako osjeća posljedice od udarca koji je zadobio nakon što se djevojčica zabila i njega. Pitanje je da li je ovaj incident pomogao Federeru da dođe do pobjede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.