Djevojčica preživjela najteže dane u bolnici uz Elif

objavljeno: 08.02.2018. u 11:45

Nedavno je set serije Elif bio ispunjen emotivnim trenucima. Sedmogodišnja Rüveyda, koja živi u Austriji i liječi tumor na mozgu, susrela se s Isabellom Damlom Güvenilir, slatkom glavnom glumicom serije. Naime, serija je pomogla djevojčici da preživi najteže dane u bolnici.  

Svima su se rastopila srca kada su vidjeli sreću sedmogodišnje Rüveyde kada je upoznala omiljene likove serije, a posebno Damlu.

Kćerki Seher i Vedata Gürbüza, koji žive u Austriji, prošle godine je dijagnosticiran tumor na mozgu.  Sve dok je trajalo mukotrpno liječenje, Ruveyda je gledala nastavke Elif koji su joj pomogli da bar na trenutak zaboravi na bol i teške terapije. Nakon što se uspješno pridigla iz postelje, izrazila je želju upoznati svoju "drugaricu" sa TV-a i Isabellu Damlu Güvenilir. Čim je djevojčica bila u mogućnosti putovati nakon uspješnih terapija, producenti serije uspunili su joj veliku želju.

Kao sve prave djevojčice Damla i Ruveyda provele su nekoliko sati igrajući se zajedno. Na kraju emotivnog susreta, Isabella Damla je gošći dala tri odjevne kombinacije koje je nosila na setu, kao uspomenu na njihovo druženje.

Omiljenu seriju Elif na OBN-u možete pratiti radnim danom u 20:00 sati.