open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Dodatna vozila u javnom gradskom prijevozu i nova autobuska linija
U cilju poduzimanja mjera u zaštiti širenja koronavirusa u Kantonu Sarajevo, Vlada KS je na jučerašnjoj sjednici donijela Zaključak o angažiranju dodatnih vozila u javnom linijskom prijevozu putnika. 
02.04.2021. u 11:51
get url
text

Na osnovu dostavljenog akta o analizi sačinjenoj od prijevoznika, bit će angažovana dodatna vozila na linijama: Sutjeska - Vogošća (jedan dodatni autobus), Otoka - В. Potok (jedan dodatni autobus), Latinska ćuprija - Komatin (jedan dodatni minibus), Baščaršija - Sedrenik (jedan dodatni minibus). 

U cilju rasterećenja tramvajskog prijevoza, usvojen je i Zaključak o registraciji autobuske linije Hrasnica - Ilidža - Vijećnica, umjesto dosadašnje linije Hrasnica - Drvenija. Prijevoz na navedenoj liniji obavljat će se sa šest zglobnih autobusa. 

- Kroz nove autobuse i minibuse na navedenim linijama, te uspostavu nove linije dodatno ćemo rasteretiti postojeće gužve u saobraćaju i omogućiti građanima kvalitetniji gradski prijevoz nego što ga imaju danas, uvažavajući u isto vrijeme i mjere kriznih štabova u vezi s pandemijom - rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.