open-navfaktor-logo
search
Stav SNSD-a
Dodik: Blokiraju se imenovanja Srba na nivou BiH
Izvršni komitet Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) upozorio je danas na blokade, kada su u pitanja imenovanja srpskih kadrova na nivou Bosne i Hercegovine, rekao je lider te stranke Milorad Dodik.
Denis Zeba
07.02.2020. u 17:35
get url
text

Ukoliko ne bude pomaka i prihvatanja onog što pripada Srbima, bit će, kaže, preduzete određene mjere, ne isključujući i mogućnost zaustavljanja daljeg djelovanja srpskih kadrova u radu u bh. institucijama.

- Kada treba imenovati Srbe, opšta je opstrucija - tvrdi on.

Naveo je i da postoji nepovjerenje na nivou BiH kada je u pitanju kadrovsko imenovanje Srba u Vijeću ministara te da postoji, kako je rekao, blokada i u Centralnoj banci BiH, u čijem upravnom odboru nema Srba.

Kada je u pitanju odgađanje izjašnjavanje Ustavog suda BiH o njegovom zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, on je ustvrdio da je to "potvrda da žele da izmanipulišu tu situaciju", kritikujući tu pravosudnu instituciju da ne donosi odluke u skladu s pravom.

Dodao je da NATO nikada nije potvrdio da je aktiviran MAP za BiH, te da dok je on u vlasti neće biti integracije BiH ka tom vojnom savezu, već samo partnerstvo. Lider SNSD-a je kazao i da se danas u Banjoj Luci nije sastao s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.