open-navfaktor-logo
search
Čestitka
Dodik čestitao građanima BiH Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
Dan pobjede nad fašizmom je jedan od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u historiji čovječanstva, naevo je Dodik
08.05.2019. u 13:14
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je danas građanima BiH Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dan Evrope.

- Dan pobjede nad fašizmom je jedan od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u historiji čovječanstva, kada je slomljena kičma fašizmu i nacizmu, najvećim ideološkim prijetnjama koje su se pojavile u novijoj historiji.

Drugi svjetski rat je najmračniji period u historiji čovječanstva, u kojem je živote izgubilo više od 50 miliona ljudi. Obilježavajući taj datum, odajemo počast svim žrtvama antifašističke borbe, koji su svoje živote utkali u stvaranje boljeg, pravednijeg i tolerantnijeg čovječanstva i koji nas podsjećaju na veliko zlo koje je zadesilo cijeli svijet.

Deveti maj je jedan od najznačajnijih praznika koji se obilježava u svim zemljama Evrope, kada se proslavlja antifašizam - humanistička ideja za mir, slobodu i uvažavanje, a protiv zla, nepravde i mržnje - kaže se u čestitki Dodika, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.