open-navfaktor-logo
search
Komentirao predsjednika SDA
Dodik Izetbegovića nazvao gavranom: Preporučio bih mu da odustane od islamske države
Gavran bošnjačke političke scene Bakir Izetbegović slavodobitno najavaljuje sankcije Republici Srpskoj, čime indirektno priznaje da Republika Srpska nije dio Bosne i Hercegovine, jer ko bi se iole normalan radovao da bilo ko posegne za kažnjavanjem dijela njegove zemlje, zaključio je član državnog predsjedništva Milorad Dodik.
03.02.2022. u 18:44
get url
text

Komentarišući Izetbegovićeve navode iznesene za Hayat da će doći do ekonomskih sankcija entitetu, Dodik je rekao da lider SDA nema političke odgovore na politička pitanja, da bi da svoje političke neistomišljenike disciplinuje tuđom silom i da to, kako tako, prikaže kao svoju političku pobjedu, prenosi N1.

- On i dalje živi na stereotipima iz devdesetih, ne shvatajući da se svijet i odnosi u njemu promijenili - dodao je Dodik.

On kaže da je Izetbegović zaboravio da kažnjavanje ljudi u Republici Srpskoj gazi treću deceniju ali da to nije pomoglo njegovom "ostvarenju sna o islamskoj državi", koju zove funkcionalna BiH.

- Zato bih mu poručio da promijeni pristup, da odustane od islamske države, prhvati da su Srbi i Hrvati jednako vlasnici zemlje koju on svojata i da više ne prijeti tuđom silom. U narodu postoji izreka za to šta on radi, ali strpiću se i usmeno mu je prenijeti kada ga sretnem - rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.