open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Dodik najavio dvije posebne sjednice NSRS-a
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da će 26. oktobra biti održana posebna sjednica Narodna skupština RS-a na čijem dnevnom redu će biti rebalans budžeta za 2022. godinu.
21.10.2022. u 12:35
get url
text

Već za 1. novembar najavio je novu posebnu sjednicu, sa aktuelnim sazivom, na kojoj će biti usvojen budžet i ekonomska politika za 2023. godinu.

- Time ćemo omogućiti da RS nastavi razvojni put. Ovo je potpuno zakonito i legalno. Vladajuća skupštinska većina ima kapacitet da to usvoji i bit će usvojeno. Opozicija želi da u RS-u bude što gora situacija i da dovedu u nezavidnu poziciju penzionere, invalide, borce… - rekao je Dodik.

Najavio je povećanje za penzije, invalidnine, te nastavak isplate 750 KM za porodice sa četvero i više djece, ali i nastavak politike povećanja plaća budžetskim korisnicima za pet posto, dok će u martu biti izvršena provjera da bi se uvidjelo kako inflacija utječe na takvu plaću.

Najavio je da će bitno biti povećana sredstva za kulturu, kao i izgradnju zgrade Nacionalnog pozorišta, te da će biti povećana izdvajanja za poljoprivredu na 180 miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.