open-navfaktor-logo
search
"Spekulacije"
Dodik: Nisam dobio poziv u vezi s istragom o prisluškivanju
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik nazvao je spekulacijama tvrdnje da je jutros trebao dati izjavu istražiocima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u istrazi o navodnom prisluškivanju opozicije u RS-u.
11.06.2020. u 15:51
get url
text
Milorad Dodik

Nikakav poziv, kaže, nije dobio.

Dodik je u izjavi novinarima dodao da mu nije problem dati izjavu, ali da poziv nije dobio.

Rekao je da mediji održavaju tu temu.

Zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS-a podnio je 25. maja deset krivičnih prijava, između ostalog, i zbog navodnog prisluškivanja opozicije u RS-u te nabavke pokretne bolnice.

Stanivuković je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnio prijavu protiv člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika te ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog, kako je navedeno u tom dokumentu, neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja.

Stanivuković je tada u izjavi novinarima ustvrdio da je Dodik "javno rekao da je on jedan od ljudi koji se prisluškuju u RS-u" te najavio da će, ako ne bude pozvan da "da izjavu, iznijeti određene tvrdnje, koje govore da se on i drugi članovi opozicije u RS-u prisluškuju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.